piątek, 7 października 2011

Tagliatelle z papryka i mozzarella

 
Tagliatelle z papryka i mozzarella

czas wykonania 20 minut
na 2 osoby

200 g tagliatelle czyli makaronu wstazki
2 papryki: zielona i czerwona
125 g mozzarelli
bazylia
czosnek
sol, oliwa
ewentualnie oliwki

Papryki obrac ekonomem ze skorki, pokroic na cienkie paski. Podsmazyc na oliwie 2 minuty, dodac drobno posiekany zabek czosnku i dalej dusic 8 minut, ale juz pod przykryciem.
Ugotowac tagliatelle. Mozzarelle pokroic na drobna kostke.
Polaczyc calosc... polac oliwa, dodac listki bazyli...
Pyszna letnia kolacja... gdy dodac do tego pieczone z migdalami brzoskwinie i lampke dobrze schlodzonego rozowego Côte de Provence to zyc nie umierac!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz