czwartek, 6 października 2011

Fusilli z warzywami i z mozarella

Fusilli z warzywami i z mozarella - na kolacje

Smaczne, proste, szybkie, idealne na kolacje w tygodniu, gdy czasu malo a cos dobrego by sie zjadlo...


Fusilli to makaron jak swiderki, pochodzacy z Sycylii... Na opakowaniu tej pasty firmy Barilla widnieje cala jego historia i pomysl sycylijczykow by skrecac spaghetti i tworzyc w ten sposob swiderki...


Na 4 porcje


250 g fusilli


2 cukinie


200 g bobu swiezego badz z morozonek


kulka mozarelli czyli 125 g


liscie bazyli


oliwa, sol, pieprz


Cukinie umyc, pokroic na drobna kostke i podsmazyc 10 minut na oliwie, doprawic. Bob ugotowac 8 minut w osolonym wrzatku. Ugotowac makaron, pokroic mozarelle, porozrywac liscie bazyli. Odcedzic makaron, do garnka w ktorym sie gotowal wlac 2 lyzki oliwy, wrzucic wszytskie skladniki, wymieszac i chwile poddusic -3-4 minuty... Podawac...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz