Czesto chodzimy do restauracji czy to we Francji czy w innych krajach. Pomyslalam wiec, ze dobrze by bylo stworzyc taki osobisty przewodnik, tego co mozna tez polecic innym. Les Alizés w miejscowosci Saint Pierre, na wyspie d'Oléron to znakomite miejsce na rodzinny posilek. Sala i patio restauracji sa wyjatkowo przyjemne. Na talerzach staranna kuchnia Marylin i jej meza.
Pierwszy przyklad to accras z morue czyli z gatunku dorsza, podana ze specjalnym slodkim sosem.
To kuchnia typowo morska, wykorzystujaca miejscowe produkty. Ceny srednie od 18 euro za danie, od 7 euro za deser, do skomponowanych menu za 30-35 euro. Menu dla dzieci za 10 euro zawiera: pieczonego lososia z frytkami badz z ryzem z warzywami, sok owocowy i pucharek lodow.
Witaj :)cieszę się że zaczynasz pisać. Będę stałą czytelniczką.
OdpowiedzUsuń