Antos zazyczyl sobie tego wlasnie musu
na swoje urodziny wiec odswiezylam przepis.
A mus robi sie szybko i bardzo prosto. Niekoniecznie latem gdyz mozna
posluzyc sie mrozonymi malinami tez ale wiadomo co swieze to swieze...
Na 6 porcji
200g bialej czekolady
20 cl smietanki, najlepiej 30%
3 bialka
200 g malin na mus i kilka do ozodoby
2 lyzki cukru pudru
Czekolade pokruszyc i wlozyc kawaleczki do miski. Smietanke zagotowac i
goraca polac czekolade. Mieszac intesywnie by powstala jednolita masa.
200 g malin zmiksowac i przetrzec przez sito. Dodac do czekolady. Bialka ubic
na sztywna piane, dodac do nich cukier puder. Polaczyc delikatnie calosc.
Udekorowac, schlodzic...
i palce lizac!
nie dość, że biała czekolada to jeszcze maliny! nie da się oprzeć temu połączeniu
OdpowiedzUsuńsmaczne to jest nawet bardzo Olu! Polecam!
OdpowiedzUsuń