Kolejna smaczna proscizna. Przyznam, ze jestem fanka takich wlasnie
przepisow. Ma byc zdrowo, smacznie i w miare szybko no i oczywiscie cos nowego,
jak najczesciej cos nowego, kilka razy w tygodniu w innym wypadku bardzo sie
nudze...
3-4 porcje
15 minut przygotowania
20 minut pieczenia ale jak sie piecze mozna robic co innego...
300 g makaronu rurki czyli penne rigate
3 pomidory
baklazan
150 g sera Morbier badz innego... Morbier to znany ser z regionu
Franche-Comté z charakterystycznym fioletowym bo plesniowym paskiem posrodku.
Dosc wyrazisty w smaku...
oliwa z oliwek
sol, swiezy tymianek, pietruszka
Makaron gotujemy al dente. Pomidory obieramy ze skorki i kroimy w kostke.
Baklazan kroimy w cienkie plastry i podsmazamy je na oleju z oliwek doprawiajac
sola. Ser kroimy w plastry. W naczyniu do zapiekania ukladamy nasze skladniki i
wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 180°C... podajemy z salata...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz