sobota, 16 czerwca 2012
Fettuccine z mlodym bobem i wedzonym lososiem
To kolejny wloski przysmak na kolacje.
na 3 porcje
350 g swiezego makaronu Fettuccine czyli cos pomiedzy tagliatelle a spaghetti...
1 kg swiezego bobu w strakach badz 450 g juz wyluskanego
100 g wedzonego lososia, ewentualnie pstraga
pol szklanki smietany, kremowki
skorka starta z pol cytryny
sol, pieprz
Bob obgotowujemy 3 minuty w osolonym wrzatku. Przelewamy lodowata woda i obieramy z wierzchniej luski. Nie musimy go juz gotowac gdy jest rzeczywiscie mlody... starszy i gruby trzeba obgotowac jeszcze 7-8 minut we wrzatku. Gotujemy makaron. Zagotowujemy tez smietanke ze skorka cytrynowa, doprawiamy. Odstawiamy ja gdy sie zagotuje, niech "naciaga" smakiem".
Do odcedzonego makaronu wlewamy smietanke, dodajemy bob i dusimy chwile calosc na wolnym ogniu. Podajemy z paskami lososia.
Pychota!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz