Pomyslalam sobie wczoraj wieczorem coz zrobic z tych warzyw, kolejna
ratatouille? Moze niekoniecznie... i tak powstal ten crumble pachnacy tymiankiem
i rozmarynem.
Na 3 porcje
1 cukinia
1 baklazan
czerwona cebula
2 pomidory
zabek czosnku
oliwa
sol, pieprz, rozmaryn swiezy
na crumble
80 g maki
80 g startego parmezanu
80 g masla
garsc orzeszkow pini
tymianek
Cukinie i baklazan pokroilam w plastry, doprawilam, polalam 2 lyzkami oliwy i
wstawilam do piekarnika na 20 minut w 200°C.
Cebule z czosnkiem podsmazylam na 2 lyzkach oliwy dodalam obrane i pokrojone
pomidory wraz z galazka rozmarynu. Podusilam chwile.
W naczyniach ulozylam cukienie, baklazan, na to pomidory i na wierzch crumble
zagnieciony szybko z wymienionych skladnikow wraz z lekko zgrilowanymi na suchej
patelni orzeszkami pini. I do pieca na 20 minut...
Pychota...
Rewelacyjny pomysł!
OdpowiedzUsuńDzikuej Angie...
OdpowiedzUsuńa Master chef... hm... nie wiem, pomysle...za zaproszenie dziekuje!