piątek, 1 czerwca 2012
Risotto ze szparagami
Na dzisiejszy obiad... wiosennie, szybko i smacznie
Na 2 osoby
1 szklanka ryzu na risotto ( arborio albo carnaroli)
maslo
peczek szparagow - 0,5 kg - biale badz zielone co zmienia smak
50 g startego parmezanu
1 l rosolu z kury
Szparagi obrac, obciac koncowki. Lodygi ugotowac w osolonym wrzatku okolo 15 minut.
W duzym garnku lub na duzej patelni roztopic 20 g masla, dodac ryz i smazyc az ziarna beda przezroczyste. Zalac rosolem - polowa - dodac glowki szparagow i gotowac. Podlewac rosolem. Po okolo 20 minutach jak ryz jest miekki i nie ma w garnku cieczy dodac ser i kawaleczki masla. Polaczyc.
Podawac z lodygami szparagow...
smacznego...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz