Zwane tutaj Congolais... Antek nauczyl sie je robic z innymi dziecmi na lekcjach gotowania w takim centrum naukowym.
60 g wiorkow kokosowych
60 g cukru
1 bialko z duzego jajka
Calosc wymieszac. Piekarnik nagrzac do 180°C uformowac kuleczki, ulozyc na pergaminie i piec 15 minut. Ostudzic.
Te kuleczki nie daja sie latwo uformowac, calosc sie rozsypuje, klei wiec mowie malemu wez troche masy i mocno scisnij w raczce, formuje sie kulka nastepnie ukladamy ja na pergaminie nic juz nie ruszajac i jest ok... zabawa na 102...
smacznego.
Ekspresowy podwieczorek :)
OdpowiedzUsuńekspresowy, mozna maczac w plynnej czekoladzie itp...
OdpowiedzUsuńWspaniała zabawa dla dzieci :))
OdpowiedzUsuńAle wiórków nie wiórek , bo wiórek to rodzaj męski:)
Miło pozdrawiam
Marianna
dziekuje za poprawki... juz edytuje!
OdpowiedzUsuńrobiłam ostatnio tylko z bardziej czasochłonnego przepisu, ale przynajmniej masa się lepiła ;)
OdpowiedzUsuńChantel to jest ekstra prosty przepis dla dzieci, specjalnie... i pomimo swej prostoty te kokosanki sa smaczne!
OdpowiedzUsuńnie wątpię ani trochę :) dziecko dodatkowo musiało być zachwycone zabawą w kuchni i powstałymi dziełami :)
OdpowiedzUsuń