czwartek, 3 listopada 2011
Bar czyli morski okon z chorizo, sos z papryki
Pysznie bylo ale sie skonczylo pozostalo zdjecie, receptura i chec odtworzenia w przyszlosci...
Czas przygotowania 30 minut
na 2 osoby
2 porcje ryby bar - zaraz poszukam polskiego odpowiednika - mam to rodzaj okonia morskiego...
oliwa
kilka plasterkow chorizo - hiszpanska ostra kielbasa, mozna ewentualnie jakas inna zastapic
na sos:
cebula
duza czerowna papryka,
sol
mozna ale nie trzbea dodac lyzeczke octu balsamicznego, mozna dodac miazsz pomidora, lyzeczke cukru... jakies ziola ...
Rybe solimy, nacinamy malutkie kieszonki w miesie, wkladamy w niej po pol plasterka chorizo. Polewamy kazdy filet lyzeczka oliwy.
Pieczemy 15 minut w 180°C.
Sos:
Obieramy papryke ze skorki i kroimi ja na drobno.
Kroimy tez cebule.
Podsmazamy calosc na lyzeczce oliwy solac... dodajemy kilka kropel wody i dusimy okolo 10 minut pod przykryciem. Miksujemy. Doprawiamy.
To bardzo delikatne danie, podejmy je z ryzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz