Uwielbiam
ten przepis za smak i za wiosnę. Podałam to danie wczoraj na kolację z
półwytrawnym Lambrusco a na deser był pokazany wyżej torcik truskawkowy. Jednym
słowem wiosenna rozpusta!
Przygotowanie
30 minut
3 porcje
Pęczek szparagów
dowolnego koloru, u mnie białe
Cytryna –
skórka starta z całej cytryny i sok z połówki
200 ml
śmietanki
Sól, pieprz
Garść orzechów
laskowych
Starty parmesan
Bazylia
Obrane Szparagi
gotujemy na parze – u mnie w mikrofali, program na parze 4,5 minuty. Makaron
gotujemy w osolonym wrzątku. W tym czasie łodygi szparagów kroimy na drobno,
zachowując całe końcówki. Śmietankę zagotowujemy, dodajemy do niej skórkę i sok
z cytryny i doprawiamy ją do smaku. Dodajemy pokrojone szparagi.
Podajemy
całość z orzechami, parmezanem i bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz