3 porcje
Przygotowanie 10 minut
Gotowanie i pieczenie 20 minut
3 porcje
ryby ( może być inna biała ryba, wybieramy pęsetą ości przed obróbką)
6 liści
sałaty “laitue”… szukam polskiego słowa i znaleźć nie mogę… zwykłej sałaty po
prostu
Sól, pieprz
Oliwa z
oliwek
Szklanka
soczewicy
Liść laurowy
Gałązki zielonej
pietruszki i tymianku
Pół szklanki
kremówki
½ kostki
czy galaretki bulionu warzywnego
Liście
sałaty blanszujemy 5 sekund we wrzącej ale nie osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Soczewicę
pokrywamy zimną wodą, dodajemy zioła, bullion i gotujemy około 20 minut. Solimy
na samym końcu. Odcedzamy lekko i dodajemy śmietanę.
Gdy
soczewica się gotuje, zawijamy w liście sałaty porcje doprawionej solą i pieprzem
ryby. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą i pieczemy
15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C .
Podajemy
gorące…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz