sobota, 7 maja 2016

Pasta z bakłażanem i fetą : WIOSNA/LATO. PRINTEMPS/ETE

pasta feta golf







 


Kulinarnie z trwającego już trzeci dzień week-endu… dziś dwa przepisy czyli pierwsza część smakowitości seoznowych!


 


3 porcje


250 g makaronu Congchile czyli muszli różno kolorowych jak u mnie bądź zwykłych


2 mniejsze bakłażany, na które właśnie u nas zaczyna się sezon – 350 g


150 g sera Feta


Garść pomidorków cherry


Liście mięty


Oliwa z oliwek


2 łyżki octu balsamicznego


Sól, pieprz


 


Bakłażany kroimy w kostkę i na oliwie dusimy około kwadransa doprawiając. Po tym czasie dodajemy do nich pomidorki i dusimy dalej 5 minut.


Fetę kroimy w kostkę, dodajemy do niej listki mięty, oliwe ze 2 łyżki i ocet balsamiczny. Odstawiamy.


 


Makaron gotujemy al dente.


 


Podajemy całość razem gorącą bądź zimną… każda wersja jest dobra!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz