Zagoscily na naszym kolacyjnym stole wczoraj, wieczorowa pora. Pierwszy raz je robilam, gdyz wczesniej nie znalam przepisu i strzal w dziesiatke! Super pyszne!
4 porcje
400 g spaghettis
200 g wedzonego boczku
1 puszka miazszu z pomidorow 400 g
1 cebula
1 malutka ostra papryczka albo 1/4 lyzeczki ostrej papryki w proszku
100 g startego parmezanu
oliwa
cukier
sol, pieprz
Pokroic cienuitko cebule i boczek. W garnku rogrzac kilka lyzek oliwy wrzucic cebule z boczkiem posypac szczypta cukru i ewentualnie papryki i chwile podsmazyc. Dodac miazsz z pomidorow i doprawic. Dusic calosc 25 minut. W tym czasie ugotowac makaron. Podawac razem ze swiezym parmezanem.
Przepis z CVF 2/2012
Włosko - amrykańska fuzja!
OdpowiedzUsuńPysznie!
Polecam Magdo!
OdpowiedzUsuń