poniedziałek, 20 lutego 2012

Barwena z biala fasola, sos z chorizo

Kolejny znakomity przepis z CVF... szybki i aromatyczny! Akurat na poniedzialkowy obiad...

Na 2 osoby

8 filetow z barweny, bez osci, osci wybieramy peseta

400 g bialej fasoli juz ugotowanej, ja posluzylam sie ta z puszki

70 g chorizo

10 cl smietanki

30 g masla

sol, pieprz



Smietanke zagotowujemy. Dodajemy do niej drobno pokrojone chorizo i kilka lyzek 3-4 zalewy z fasoli. Gotujemy 5 minut na wolnym ogniu. Nastepnie calosc miksujemy. Mozna tez przetrzec przez sito by miec gladka konsystencje sosu, ale ja wole sos tylko zmiksowany.

Filety z barweny smazymy na masle najpierw 3 minuty od strony skory, nastepnie 1 minute z drugiej strony. Doprawiamy i podajemy calosc.

Palce lizac...

2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawie zapowiada się ten sos z chorizo. Zapisuję stronę w ulubionych, muszę sprawdzić smak tej rybki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy, oryginalny i aromatyczny...

    OdpowiedzUsuń