Kolejny znakomity przepis z CVF... szybki i aromatyczny! Akurat na poniedzialkowy obiad...
Na 2 osoby
8 filetow z barweny, bez osci, osci wybieramy peseta
400 g bialej fasoli juz ugotowanej, ja posluzylam sie ta z puszki
70 g chorizo
10 cl smietanki
30 g masla
sol, pieprz
Smietanke zagotowujemy. Dodajemy do niej drobno pokrojone chorizo i kilka lyzek 3-4 zalewy z fasoli. Gotujemy 5 minut na wolnym ogniu. Nastepnie calosc miksujemy. Mozna tez przetrzec przez sito by miec gladka konsystencje sosu, ale ja wole sos tylko zmiksowany.
Filety z barweny smazymy na masle najpierw 3 minuty od strony skory, nastepnie 1 minute z drugiej strony. Doprawiamy i podajemy calosc.
Palce lizac...
Bardzo ciekawie zapowiada się ten sos z chorizo. Zapisuję stronę w ulubionych, muszę sprawdzić smak tej rybki ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy, oryginalny i aromatyczny...
OdpowiedzUsuń