Jak co sobote wizyta na rynku Lices zaowocowała woskiem wypełnionym zakupami i dwoma siatkami jeszcze i oczywiscie ponad 125 euros mniej w portfelu ale coz... jedzenia na caly tydzien kupione! I to jakie jedzenie!
Dzisiejszy obiad na szybko - bo Antek śpiewa wlasnie... to cos w rodzaju kanapek ale zrobionych z naleśników bretońskich z maki gryczanej. Te naleśniki sa faszerowane gusta, wiejska śmietaną z dodatkiem wodorostów, cytryny oraz plastrami wędzonego łososia. Cos przepysznego!
3 porcje
Przygotowanie 10 minut
6 naleśników z maki gryczanej
200 ml gestej, wiejskiej śmietany
sok i skorka strata z pol cytryny
3 lyzki pokruszonych wodorostów
6 plastry lososia wędzonego
sol i pieprz
Śmietanę mieszamy z wodorostami, cytryna, doprawiamy sola i pieprzem. Smarujemy kremem naleśniki, ukladamy na nich łososia, ciasno zwijamy i kroimy na kawałki.
Podalam te kanapki z: na przystawke melon, do kanapek salata z pomidorkami i z winegretem, na deser jogurt naturalny, kawa i kostka czekolady gorzkiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz