piątek, 25 września 2020

Clafoutis: cukinia i feta.



Kolacyjna zapiekanka na szybko, pozywna i zdrowa. 

4 porcje
Przygotowanie 25 minut
Zapiekanie 25 minut. 

3-4 cukinie: 800 g
6 jajek
200 g sera feta pokrojonego w kostke
zabek czosnku
gałązka tymianku, zielona pietruszka i bazylia
150 ml mleka
sol, pieprz
oliwa z oliwek

Cukinie kroimy w kostke i podsmazamy 10 minut na oliwie wraz z roztartym czosnkiem. Doprawiamy. Jajka ubijamy z mlekiem jak na omlet, dodajemy do nich feta, zioła, sol i pieprz. 
Mieszamy z podsmażoną cukinia i zapiekamy w 180°C przez 25 minut. 

Podajemy gorące z sałatka z pomidorow. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz