poniedziałek, 25 listopada 2019

Penne z cukinia i z rukola.


Czyli niedzielna kolacja. Pyszne polaczenie penne z sosem na bazie startej cukinie, swieza rukola oraz płatkami parmezanu. 


3 porcje
Przygotowanie 30 minut

300 g penne
2 cukinie starte na dużych oczkach tarki
2 Zabi czosnku
3 gracie rukoli
100 ml smietanki
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sol, pieprz

Makaron gotujemy w oslonym wrzatku.
Cukinie wraz. posiekanym czosnkiem podsmazamy na oliwie. Doprawiamy sola i pieprzem. Smazymy okolo 10 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i kubeczek okolo 150 ml wody z gotującego sie makaronu. Calosc trzymamy na ogniu. 

Po odcedzeniu makaron wrzucamy do cukiniowe sosu. Dodajemy swieza rukole oraz plaski parmezanu. 
Podajemy calosc skropiona octem balsamicznym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz