Czyli niedzielna kolacja. Pyszne polaczenie penne z sosem na bazie startej cukinie, swieza rukola oraz płatkami parmezanu.
3 porcje
Przygotowanie 30 minut
300 g penne
2 cukinie starte na dużych oczkach tarki
2 Zabi czosnku
3 gracie rukoli
100 ml smietanki
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sol, pieprz
Makaron gotujemy w oslonym wrzatku.
Cukinie wraz. posiekanym czosnkiem podsmazamy na oliwie. Doprawiamy sola i pieprzem. Smazymy okolo 10 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i kubeczek okolo 150 ml wody z gotującego sie makaronu. Calosc trzymamy na ogniu.
Po odcedzeniu makaron wrzucamy do cukiniowe sosu. Dodajemy swieza rukole oraz plaski parmezanu.
Podajemy calosc skropiona octem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz