Zachwycilam sie tym przepisem, opublikowanym na blogu Natali Knopek czyli na www.simplife.pl .
Cudowny dodatek do kawy, podkręca jej smak i przyjemnie grzeje w te jesienne, nie za cieple juz dni!
Na taka buteleczkę czyli szklanke syropu...
Przygotowanie 25 minut
4 lyzki purée z dyni
2 lyzeczki cynamonu
5-6 gozdzikow
1/2 lyzeczki mielonego imbiru
1/2 lyzeczki galki muszkatulowej
1 szklanka cukru - u mnie cukier kokosowy, zdrowszy od normalnego, buraczanego
1,5 szklanki wody
Na poczatek obgotowałam 4 minuty kawalki dyni, na parze i zmiksowała je na purée. nastepnie wszystkie skladniki obgotowałam 10 minut.
Calosc przecedziłam na sicie.
Dodaje 4 lyzki syropu na porcje kawy... tutaj wersja śniadaniową, posypana cynamonem jeszcze na wierzchu.
Buteleczke przechowuje w lodowce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz