Lubie przyrządzać domowe granole. Po pierwsze sa duzo tańsze od tych kupnych i po drugie duzo zdrowsze bo sama wybieram skladniki, ktore chce miec w mojej granoli.
Ten przepis was zachwyci swoja egzotycznością ale tez smakiem. Podane proporcje sa na 6 dużych porcji, kazda po 430 kcal plus oczywiscie jakies mleko roślinne czy jogurt naturalny do.... Wszystkie skladniki sa ekologiczne by uniknac wszelkich pestycydów.
Przygotowanie 20 minut
Pieczenie 30 minut w 150°C
200 g płatków owsianych
100 g bialych migdalow - siekamy je
50 g siemienia lnianego
2 lyzki oleju kokosowego
5 lyzek syropu z agawy
Te skladniki mieszamy i pieczemy na blasze wyłożonej papierem w 150°C przez 30 minut, mieszamy ze 2 razy podczas pieczenia.
Po upieczeniu dodajemy 100 g suszonych plastrów bananów i 4 lyzki kawałków kokosa.
Uzyskujemy taki oto sloj, prawie 1,5 litra granoli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz