środa, 13 listopada 2019

Granola z suszonymi bananami i kokosem czyli sposob na fajne i zdrowe sniadanie!


Lubie przyrządzać domowe granole. Po pierwsze sa duzo tańsze od tych kupnych i po drugie duzo zdrowsze bo sama wybieram skladniki, ktore chce miec w mojej granoli. 
Ten przepis was zachwyci swoja egzotycznością ale tez smakiem. Podane proporcje sa na 6 dużych porcji, kazda po 430 kcal plus oczywiscie jakies mleko roślinne czy jogurt naturalny do.... Wszystkie skladniki sa ekologiczne by uniknac wszelkich pestycydów.

Przygotowanie 20 minut
Pieczenie 30 minut w 150°C

200 g płatków owsianych 
100 g bialych migdalow  - siekamy je 
50 g siemienia lnianego
2 lyzki oleju kokosowego 
5 lyzek syropu z agawy

Te skladniki mieszamy i pieczemy na blasze wyłożonej papierem w 150°C przez 30 minut, mieszamy ze 2 razy podczas pieczenia. 

Po upieczeniu dodajemy 100 g suszonych plastrów bananów i 4 lyzki kawałków kokosa.

Uzyskujemy taki oto sloj, prawie 1,5 litra granoli. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz