piątek, 15 listopada 2019

Fusilli z domowym pesto i pomidorkami cherry confits


Nasza wczorajsza z Antosiem kolacja... bo Stéph byl jeszcze w Paryzu. Pyszności! 
Zrobilam domowe pesto- z braku dostatecznej ilosci bazyli oddalam zielona pietruszki! Orzeszki piniowe, parmezan i oliwa z oliwek. 
Na patelni podsmażyłam na oliwie przekrojone na pol pomidorki cherry... oddalam kapkę miodu by je otrzymać lekko confits...

Zajadalismy sie!

Przygotowanie 25 minut
2 porcje

200 g fusilli czyli makaronu świderki u mnie od Barilla!
Galazki bazyli i zielonej pietruszki
garstka orzeszków piniowych
kilka kawałeczków parmezanu, czosnek i oliwa

te skladniki miksujemy na pesto. 

Pomidorki po umyciu przekrajamy na pol i wrzucamy na goraca patelnie z odrobina oliwy, solimy. Smazymy 5 minut i dodajemy lyzeczke miodu smazymy dalej 5 minut. 

Podajemy calosc!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz