poniedziałek, 25 listopada 2019

Krem: dwa selery i tartinki z serem orzechowym.


Czyli kolejna zimowa kolacja z zupa w roli głównej. Tym razem mamy miks dwoch selerów naciowy i korzeniowy plus tosty z serem z orzechami włoskimi. 
Pyszne!


4 porcje
Przygotowanie 35 minut

500 g selera korzeniowego
2 spore galazki selera naciowego
1 cebula
1 ziemniak
400 ml bulionu drobiowego
400 ml mleka
sol i pieprz
50 g masla

Tosty, ser typu twarożek albo Philadelphia z orzechami. 

Na masle podsmazamy posiekana cebule. Dodajemy pokrojone galazki selera: łodyga i nac. Po 5 minutach wrzucamy pokrojony w drobna kostke seler korzeniowy oraz ziemniak.
Pokrywamy bulionem i mlekiem i gotujemy okolo 20 minut. 

Zupa miksujemy na krem. Podajemy z tostami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz