sobota, 23 listopada 2019

Krem: z kalafiora z szynka i grzankami. Piatkowa kolacja.


Uwielbiam te smakowite zupy-krem kolacyjna pora i cala moja rodzina rowniez. Nawet Antek, ktory jak byl młodszy tolerował dwie zupy: dyniowa i cukiniowa tak teraz zjada wszystko az milo! 

Ta wersja zupy kalafiorowej jest bardzo prosta... kalafior, bulion warzywny, mleko i tyle! 
Ale podana z paseczkami szynki i gorącymi chrupiącymi grzankami zmienia sie w cudeńko! 


4 porcje
Przygotowanie 40 minut

1 kalafior okolo 800 g
0,5 litra wywaru z warzyw domowego lub z galaretki badz kostki
0,5 litra mleka

Gotujemy to razem rozdrabniają uprzednio kalafior na rozyczki. 
Po 25 minutach miksujemy calosc na gesta zupe-krem. 
Podajemy z grzankami z dobrego chleba na masle oraz paseczkami szynki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz