Prosta, na kolacyjny, lekki posilek.
4 porcje
Peczek bialych badz zielonych szparagow czyli 500 g
50 g suszonych pomidorow z oliwy
kilka malych pomidorokow swiezych
kilka czarnych oliwek
liscie bazyli
kilka lyzek mascarpone a do niej 2 lyzki dobrej oliwy jesli macie z truflami bedzie idealna sublimacja, ale moze byc zwykla, sol, pieprz
Szparagi obieramy, kroimy i obgotowujemy na parze 10 minut. Koncowki zachowujemy w calosci, reszte kroimy w plasterki. Dodajemy do nich pokrojone pomidory, liscie bazyli, oliwki. Doprawiamy. Na wierzchu kazdej porcji ukladamy koncowki szparagow i "quenelle" czyli lyzke oprawionego mascarpone. Podajemy.
CVF IV 2012
Sałatka wyśmienita, wszystkie moje ulubione smaki, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjna propozycja!
OdpowiedzUsuńSmakujcie wiec, smakujcie! czas na wiosne w kuchni! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń