poniedziałek, 26 marca 2012
Zupa krem z awokado
Taka, przyjemna, kremowa i wiosenna propozycja. U mnie byla wczoraj na kolacyjnym stole i nawet Antek, ktory za awokado nie przepada je zjadl ze smakiem i poprosil o dokladke.
4 porcje
3 mlode cebulki dymki
por
0,5 l mleka
0,5 l wywaru z kury
ziemniak
2 dojrzale awokado
sok z pol cytryny
kilka pomidorow confit
zielona pietruszka badz kolendra
sol, pieprz
oliwa
Cebule i por posiekac i podsmazyc na oliwie z oliwek. Pokryc rosoelm i mlekiem, zagotowac. Gdy sie goruje dodac obrany i pokrojony ziemniak i gotowac calosc 20 minut pod przykryciem. Awokado zmiksowac z soekiem z cytryny. Zupe zmiksowac osobno i dodac chochle goracej do awokado by ladnie je rozprowadzic. Polaczyc oba purée. Nie gotowac juz!
Doprawic i podawac.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dobre towarzystwo dla awokado wybrałaś - kartofle i por. Robiłam podobną zupę i faktycznie można się miło zaskoczyć smakiem tak podanego awokado. Pozdr.
OdpowiedzUsuń