Czyli propozycja na szybki obiad, ktory musi byc gotowy w 30 minut... Dosc ciekawy sposob na zazwyczaj mdlego kurczaka.
Tyle piersi z kurczaka ile osob, pokrojonych w kostke i nadzianych na patyczki jak szaszlyki.
Sol, pieprz
30 g masla
po lyzce octu balsamicznego i syropu klonowego na osobe
Na purée:
u mnie 3/4 pasternaka i 1/4 ziemniakow. Ugotowanych razem i doprawionych lyzka oliwy z oliwek oraza pieprzem z Sechuan dla dodana nieco "pepsu"
Szaszlyki podsamzamy na masle okolo 4 minut. Wyjmujemy je z patelni i na goraca natychmiast wlewamy balsamico. Drewniana lyzka skrobiemy dno by soki ladnie sie polaczyly. Dodajemy syrop klonowy. Podajemy calosc z usmiechem.
ooo, to ciesze sie, z checia przeczytam Twoja powiesc! a o czym jest ?
OdpowiedzUsuńA co to jest peps?
OdpowiedzUsuńEva obowiazuje mnie dyskrecja w tej dziedzinie przed ukazaniem sie ksiazki na rynku...
OdpowiedzUsuńAncia to z francuskiego i z angielskiego dodac pepsu czyli dodac charakteru, wyrazu... cos energicznego.
OdpowiedzUsuń