sobota, 26 maja 2012

Cytrynowy kurczak w ziolach

To danie obiadowe, jak zwykle w sobote z frytkami, bo to Antosia dzien i jego zyczenia...

Pokrojony na kawalki kurczak

200 g suszonych pomidorow, moga byc te z oleju

cytryna

cebula

dwie lyzki czarnych oliwek

pol peczka zielonej pietruszki

pol peczka kolendry

lyzka maki

oliwy z oliwek

sol, pieprz

Na oliwie podsmazamy posiekana cebule i kurczaka. Po kilku minutach posypujemy go lyzka maki i chwile jeszcze smazymy. Calosc pokrywamy woda, ale tylko tyle by mieso bylo przykryte. Dodajemy pokrojone pomidory, cytryne, oliwki i ziola. Doprawiamy i dusimy w garnku okolo 1 h w szybkowarze 30 minut.

Podajemy z czym kto lubi...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz