4 porcje
Przygotowanie 20 minut
Gotowanie i pieczenie 30 minut
1 cebula
1 kalafior
150 ml mleka kokosowego
lyzeczka curry
bulion z warzyw (kostka albo galaretka albo domowy)
pieprz
200 g ciasta na pizze
gars startego sera emmentaler
ziarenka kminku, oregano, bazylia, ziola prowansalskie... wedlug uznania
oliwa z oliwek
Na odrobinie oliwe podsmazamy posiekana cebule - 5 minut i nastepnie dodajemy rozyczki kalafiora. Chwile smazymy po czym pokrywamy warzywa mlekiem kokosowym zostawiajac odrobine oraz bulionem warzywnym. Gotujemy na wolnym ogniu.
W tym czasie ciasto na pizze kroimy na paski, kazdy smarujemy oliwa, posypujemy wybranymi ziolami i serem.
Podajemy upieczone paluszki z ograca, zmiksowana zupa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz