Mieciutkie i aromatyczne mieso na jesienne chlody!
6 porcji
Przygotowanie 10 minut
Duszenie- w szybkowarze 1 h, w garnku 2 h.
800 g pieczeni wieprzowej: schab, od szynki...
dura glowka czosnku podzielona na zabki ale nie obrane!
0,5 l mleka
2 liste laurowe
1 dupa, posiekana cebula
ziarenka pieprzu
oliwa
odrobina wody
Pieczen obsmazamy z kazdej strony na oliwie. Dodajemy posiekana cebule i chwile smazymy razem. Pokrywamy mieso mlekiem i odrobina wody, wrzucamy liscie laurowe i calosc doprawiamy. Dusimy...
Na koniec miksujemy sos wyjmujac uprzednio liscie laurowe i zabki czosnku. Podajemy... u mnie z cukina sauté dzisiaj i purée ziemniaczanym dla Antka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz