Przepyszny, jesienny deser... polaczenie gruszek z gorzka czekolada zawsze sie sprawdza a jesli posypiemy calosc crumble z maki kasztanowej to... powstaje poezja! choc mozna tez zrobic crumble ze zwyklej maki... kasztanowa jest jednak lepsza!
Przygotowanie 15 minut
Zapiekanie 30 minut
6 porcji
4 duze gruszki albo 6 mniejszych
150 g gorzkiej czekolady, uzylam marki Lindt tej kuchennej
150 g maki kasztanowej
80 g masla
80 g ciemnego cukru
1 cukier waniliowy
Gruszki obieramy, kroimy w 1 cm kostke i ukladamy w naczyniu do zapiekania.
Czekolade siekamy duzym, kuchennym nozem... takim jak do krojenia miesa bo czekolada jest twarda.
W misce laczymy skladniki na crumble usypujac palcami gruboziarnisty piasek.
gruszki pokrywamy czekolada wyspujemy crumble i zapiekamy w 200°C.
Podajemy cieple!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz