sobota, 6 października 2018

Picattas z indyka, spaghetti i pieczona dynia


6 porcji
Przygotowanie 45 minut
duszenie i pieczenie 40 minut

6 cienkich plastrow piersi z indyka
150 g ricotty
zielona pietruszka, zabek czosnku, sol, pieprz, galka muszkatulowa
oliwa cebula
150ml bialego wytrawnego wina
150 ml bulionu drobiowego


Mala dynia u mnie Potimarron obrana i pokrojona w drobna kostke
2 lyzki oliwy
2 lyzki miodu, 
dwa liscie laurowe, sol, pieprz

Spaghetti z pelnoziarnistej maki

Dynie wykladamy na blache polewamy oliwa, miodem, doprawiamy i zapiekamy w 200°C 20 minut. 

Ser mieszamy z przyprawami i czosnkiem oraz zielona pietruszka. Rozsmarowujemy na kazdym plastrze miesa doprawiony ser. Zwijamy i spinamy. Na oliwie podsmazamy posiekana cebule. Wyjmujemy ja z garnka. Podsmazamy ruloniki z miesa. Pod koniec dodajemy cebule, wino oraz bulion. Dusimy 15 minut.

Spaghetti gotujemy we wrzatku. 

Podajemy wszystko razem i rozkoszujemy sie JESIENIA!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz