To nasza
kolacyjna propozycja z ubiegłej soboty.
4 porcje
4 plastry
wędzonego pstrąga po 50 g
na osobę
Duży brokuł
200 ml
kremówki
Sól, pieprz
Na początek
gotujemy brokuł, pokrojony na różyczki w osolonym wrzątku – jakieś 5-6 minut by
był al-dente. Odcedzamy go łyżką cedzakową, gdyż w wodzie po brokule będziemy
gotować makaron! To dodaje wyjątkowego smaku całej potrawie!
W garnuszku
rozpuszczamy masło, dodajemy kremówkę, chwilę gotujemy i odstawiamy.
Pstrąga
kroimy na mniejsze kawałeczki. Gdy makaron jest miękki, odcedzamy go ale uwaga
ZACHOWUJEMY chochlę wody, w której się gotował.
Na dużej
patelni podgrzewamy razem śmietankę, chochlę płynu z gotowania, brokuły,
pstrąga i gorący jeszcze makaron. Podajemy całośs posypaną świeżo zmielonym
pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz