Ot takie sobie kolacyjne badz obiadowe danie. Dosc nietypowe polaczenie smakow, ale wyjatkowo udane, dlatego polecam!
250 g platow lasagne
400 g mokrego twarogu ja wzielam prowansalska Brousse
200 g wedzonego lososia
400 g miazszu pomidorow z puszki
50 g startego parmezanu
30 g masla
lyzka maki
400 ml mleka
sol, pieprz,
koperek
Z masla i z maki zrobic zasmazke. Rozprowadzic ja mlekiem i doprawic - sos beszamel. Pomidory polaczyc z twarogiem, doprawic. W naczyniu ulozyc platy lasagne, na to wylozcy twarog z pomidorami i polowe lososia, przykryc platami i ulozyc druga wartswe. Poryc calosc lasagne i polac beszamelem, posypac parmezanem. Zapiec 35 minut w 210°C. Podawac z salata.
Tego samego farszu mozna uzyc do nadziania canneloni.
Intrygujące połaczenie...
OdpowiedzUsuń