wtorek, 31 stycznia 2012

Lasagne z wedzonym lososiem, twarogiem i pomidorami

Ot takie sobie kolacyjne badz obiadowe danie. Dosc nietypowe polaczenie smakow, ale wyjatkowo udane, dlatego polecam!

250 g platow lasagne

400 g mokrego twarogu ja wzielam prowansalska Brousse

200 g wedzonego lososia

400 g miazszu pomidorow z puszki

50 g startego parmezanu

30 g masla

lyzka maki

400 ml mleka

sol, pieprz,

koperek

Z masla i z maki zrobic zasmazke. Rozprowadzic ja mlekiem i doprawic - sos beszamel. Pomidory polaczyc z twarogiem, doprawic. W naczyniu ulozyc platy lasagne, na to wylozcy twarog z pomidorami i polowe lososia, przykryc platami i ulozyc druga wartswe. Poryc calosc lasagne i polac beszamelem, posypac parmezanem. Zapiec 35 minut w 210°C. Podawac z salata.

Tego samego farszu mozna uzyc do nadziania canneloni.

1 komentarz: