Patrze na te zdjecia, robione wczoraj wieczorem, przy zlem świetle w mojej kuchni moi nowym telefonem... i wow... jaka jestem zadowolona z jakości. A telefon dostałam na moje urodziny w prezencie.
Ale o zupie mialo byc...
Nowy przepis, wczoraj przetestowany z selera bulwy z dodatkiem jabłek, ziemniaka, śmietany i orzechowy laskowych! Zakochaliśmy sie w tym smaku!
4 porcje
Przygotowanie 45 minut
Bulwa selera okolo 800 g
2 jablka
duzy ziemniak
cebula
1 litr bulionu z warzyw
2 lyzki dobrej, gęstej śmietany
garsc orzechowy laskowych
ewentualnie listki selera do dekoracji
odrobina oliwy z oliwek
Na oliwie podsmazamy posiekana cebule - 2 minuty. Dodajemy obrany i pokrojony w kostki seler - smażymy kolejne 2/3 minuty. Dorzucamy obrane i pokrojone jabłka oraz ziemniaka chwile jeszcze smażymy. Pokrywamy bulionem i gotujemy okolo 30 minut.
Miksujemy, doprawiamy śmietaną. Podajemy z orzechami laskowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz