sobota, 29 września 2018

Salatka kolacyjna: ziemniaki, roszponka, grejpfrut


Prosciutka ale smakowita. 

3 porcje
Przygotowanie 35 minut
Gotowanie 30 minut

2 grejpfruty
30 malutkich ziemniaczkow
trzy garscie roszponki
oliwa, lisc laurowy
sol i pieprz

Z polowy grejpfruta wyciskamy sok, dodajemy 3 lyzki oliwy moze byc z orzechow, doprawiamy i odstawiamy nasz sos. Ziemniaki myjemy, przekrajamy na pol. Na oliwie z oliwek podsmazamy ziemniaki wraz z lisciem laurowym i sola w szerokim granku. Dodajemy kapke wody i dusimy je pod przykryciem, mieszajac od czasu do czasu. 

Salate myjemy, rozkladamy na talerzach. Pozostale grejpfruty obieramy à vif ak by uzskac cale czastki miazszu owocow bez blon. Laczymy wszystkie skladniki. Polewamy sosem. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz