sobota, 8 września 2018

Brownie

Taka wysokokaloryczna bombe zrobilam na dzisiejszy i jutrzejszy deser, ale tez pokroilam reszte w kostki - Antek bedzie mial na swoje podwieczorki w tygodniu. 

20 porcji
Przygotowanie i pieczenie okolo 1 h

225 g cukru
2 jajka
90 g maki
150 g gorzkiej czekolady 70% kakao
125 ml oleju neutralnego. 
Laczymy suche skladniki. Czekolade roztapiamy na parze i laczymy lekko przestudzona z reszta skladnikow. Miksujemy calosc z plynnymi skladnikami: olejem i jajkami. 

Celowo nie dodawalam zadnych orzechow by sie dluzej przechowalo!

Pieczemy w prostokatnej formie wylozonej papierem przez 35 minut by bylo lekko plynne, lepiace sie w srodku albo 45 minut by bylo suche. 
Podajemy lekko cieple z kulka lodow waniliowych. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz