Typowo jesienna, bardzo aromatyczna... przyrzadzilam na wczorajszy i dzisiejszy obiad...
Przygotowanie 15 minut
Pieczenie: 40 minut w 180°C, 1h20 minut w 150°C, 40 minut w szybkowarze... do wyboru...
6 porcji
800 g cieleciny
3 spore jablka w roznych gatunkach
1 czerwona cebula
1 szalotka
kilka zabkow czosnku w lupinkach
tymianek, lisc laurowy
sol, pieprz
pol szklanki cydru i pol szklanki wywaru z warzyw
Cebule i szalotke obieramy i kroimy. Jablka kroimy na cwiartki.
Doprawiamy mieso ukladamy je w naczyniu do zapiekania, dodajemy cebule, szalotke, czosnek, ziola i polewamy plynami. Pieczemy w zaleznosci od naszych potrzeb... patrz gora przepisu.
Mieso by bolo mieciutkie musi byc w srodku jeszcze rozowe. Jesli lubicie mieso dobrze wypieczone w tym wypadku lepiej przyrzadzic te pieczen w szybkowarze...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz