sobota, 29 września 2018

Poledwica wieprzowa faszerowana gorgonzola, gruszka i rozmarynem


Zapachnialo jesienia...

6 porcji
Przygotowanie 25 minut
Pieczenie 50 minut

800 g poledwicy wieprzowej
dwie szalotki
dura gruszka
100 g sera gorgonzola albo innego plesniowego
3 galazki rozmarynu
sol, pieprz
maslo

Posiekane szalotki podsmazamy na masle, dodajemy obrana i pokrojona w drobna kostke gruszke. Ser rozdrabniamy widelcem i laczmy z szalotkami i gruszka i polowa posiekanego rozmarynu. W poledwicy nacinamy kieszen. Wkladamy farsz. Spinamy brzeg wykalaczkami albo nicia kuchenna.
Podsmazamy poledwice na masle okolo 3 minut z kazdej strony. Pieczemy oblozone rozmarynem z odrobina wody. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz