wtorek, 25 września 2018

Kanapka z piwem czyli Welsh - kolacja na szybko

Jakie to pyszne, jakie to szybkie... sprobujcie sami... przepis mojej kolezanki, nauczycielki angielskiego.


4 porcje
Przygotowanie 20 minut
Zapiekanie 10 minut

8 kromek wiejskiego chleba na zakwasie
2 duze cebule
oliwa
sol, pieprz, lyzka cukru
lyzka sosu Worcestershire

8 plastrow sera Cheddar
8 lyzeczek ostrej musztardy
30 g masla
150 ml piwa

Cebule siekamy podsmazamy na oliwie z podanymi przyprawami az sie skaramelizuja.
W tym czasie podgrzewamy maslo z piwem w garnuszku.
Ukladamy chleb na blasze, polewamy mieszanka piwa z maslem - polowe zostawiamy na polanie przykrywajacych nasze kanapki kromek chleba.
Smarujemy polany chleb musztarda, ukladamy ser i wykladamy cebule. Pokrywamy pozostalymi kromkami i polewamy je znowu mieszanka piwa z masle. Zapiekamy!
Poezja!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz