Ponieważ na sobotnia kolacje byly Pierogi ruskie a na deser mazurek czekoladowy... to niedzielna kolacja byla duzo lżejszą... salatka z młodych marchewki z ziołami i z greckim jogurtem.
3 porcje
30 minut
Pęczek mlodych marchewek 600 g
koperek i kolendra
1 lyzka miodu
3 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki octu jabłkowego
200 g jogurtu greckiego
sol, pieprz
Obieramy marchewki. te cieniutkie zostawiamy w całości i te grubsze przekrawamy na połówki. Ja ugotowałam je przez 10 minut na parze, w mikrofali. Maja byc lekko twardawe jeszcze.
Nastepnie mieszamy marchewki z sosem zrobionym z oliwy, octu, miodu, soli i pieprzu. Moga tak poleżeć kilka godzin. Przed podaniem dodajemy jogurt grecki, ziola.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz