Bardzo gusta i bardzo pozywna. Dodatek przypraw czyni z niej takie male, codzienne dzielo sztuki! Idealna na kolacje zimowa.
4 porcje
1 duza cebula
2 Zabki czosnku
2 lyzki oleju kokosowego
1/2 lyzeczki curry
na czubku noza płatków chili albo chili w proszku
4 cm imbiru
Puszka miąższu z pomidorow 400 ml
140 g czerwonej soczewicy
sol
400 ml melka kokosowego
liste kolendry
Poseikana cebule podsmażamy na oleju kokosowym okolo 8 minut. Dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Smażymy calosc 2 minut.
Dodajemy pomidory i soczewice oraz 600 ml wody, doprawiamy sola - ja oddalam jeszcze 150 ml wiecej pod koniec gotowania bo calosc byla za gesta. Gotujemy 15 minut. Miksujemy z mlekiem kokosowym i podajemy z kolendra.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz