![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6XhqMJ0ch4p4JOvujhz8XiEEQn1iB_Hs9pXFbgwntvUHZ-fq8oZoWnG6FGM-WWmVAPPIHF0kNnEOFyCZcZ1sErXMtiQnH_LWlqofT51Y2c6hBL1wTvw5L4c4h576Dxex0rmwPzPEfw10/s400/IMG_20200125_103806.jpg)
Smak niebianski, troche z dziecinstwa, troche moj własny bo ja robie gołąbki w sosie pomidorowym a moja mama w sosie własnym.
Mieszanka mies: 50% mielonej wołowiny, 25% mielonej wieprzowiny i 25% mielonej cielęciny.
Wyszło cale 16 sztuk! Beda tez na jutro!
16 golabkow
Przygotowanie 30 minut
Duszenie w szybkowarze 1 godzina
Farsz
400 g mielonej wołowiny 5% tłuszczu
200 g mielonej wieprzowiny
200 g mielonej cielęciny
czosnek ząbek, sol i pieprz plus zielona pietruszka
1/2 szklanki ryzu Basmati do ugotowania
1 kapusta włoska
obgotowuje liscie w solonym wrzatku przez 10 minut
500 ml przecieru gładkiego z pomidorow
400 ml miazszu z pomidorow
odrobina oliwy na dno garnka
A robic to kazdy juz wie jak... Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz