Coś
przepysznego.. to połączenie kremu bazyliowego z concassé z pomidorów! Byliśmy
tym smakiem zachwyceni I uż rodzina zamówiła kolejną realizację tego przepisu…
warto spróbować!
3 porcje
Przygotowanie
30 minut
Bazyliowy krem
1 pęczek
bazyli
200 ml
kremówki
Sól, pieprz
Basków albo inny ostry i interesujący smakowo…
Concassé z pomidorów
1 szalotka
1 ząbek
czosnku
Dwie gałązki
tymianku
½ pęczka
szczypiorku
Liść laurowy
Sól,
pieprz, szczypta cukru
oliwa
Do wykończenia dania
3 plastry
szynki parmeńskiej
Kilka listków
bazyli
Bazylię
myjemy i miksujemy ze śmietanką, doprawiamy.
Na oliwie z
oliwek podsmażamy posiekaną szalotkę, czosnek, kawałki pomidorów z ziołami. Doprawiamy
i dusimy około kwadransa.
Makaron
gotujemy.
Na dno
naczynia wylewamy nasz sos bazyliowy ( mozna go podgrzac). Na nim układamy makaron, i na wierzchu
concassé z pomidorów. Dekorujemy kawałeczkami szynki i bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz