Przepis
znalazłam w « Elle à table » i podkusiło mnie by go zrealizować. Super
smaczne to to wyszło z taką obcą kapustą i purée sezamowym. To ostatnie jest
mega zdrowe: wapno, fosfor, magnez, witaminy z grupy B, wszystko jest w tych
małych sezamowych ziarenkach! Purée z nich kupiłam w słoiku, w moim warzywniaku
i jeszcze zamierzam z tego specyfiku skorzystać.
Kolacja w
30 minut.
4 porcje
Dwie kapusty
azjatyckie Pak choi
Pęczek cebuli
dymki – u mnie to 5 małych sztuk
Oliwa
2 łyżki
pasty sezamowej Tahiné
Sól, pieprz
Makaron
gotujemy we wrzątku. Dymki drobno pocięte wraz z posiekanymi kapustami Pak Choi
dusimy 3-4 minuty na oliwie, po czym pokrywamy szklanką wody i dodajemy groszek
by się wszystko razem gotowało. Doprawiamy. Po
niecałych 10 minut, gdy tylko groszek jest miękki dodajemy pastę sezamową. Nie
gotujemy już mieszamy i łączymy z ugotowanym makaronem.
Pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz