Bardzo
prosta i smaczna propozycja.
4 porcje
Przygotowanie
30-40 minut
3 pęczki
zielonej pietruszki, średnie pęczki czyli około 200 g ziela po odrzuceniu
najgrubszych łodyżek.
75 cl
bulionu drobiowego
Masło
Szklanka śmietanki
Sól, pieprz
4 jajka eko
Ocet do
ugotowania jajek ( 2 łyżki)
Myjemy
pietruszkę, obieramy i kroimy ziemniaki. Ziemniaki pokrywamy bulionem
i gotujemy
10 minut. Następnie dodajemy zieloną pietruszkę o gotujemy dalszy kwadrans.
Miskujemy i doprawiamy.
Wodę
doprowadzamy do wrzenia dodając 2 łyżki octu. Uwaga woda nie może się gotować. Zdecydowanym
ruchem wylewamy na wrzącą wodę jajko z miseczki – za każdym razem gotujemy po
jednym jajku. Przykrywamy i gotujemy 2 minuty. Łyżką cedzakową wyjmujemy jajko i
układamy je na zupie.
Nigdy takiego nie jadłam!:) https://jaglusia.wordpress.com/2016/11/26/komosa-ryzowa-z-indykiem-i-brokulem/
OdpowiedzUsuń