Taka prosta, jesienna, mała rzecz a cieszy !
4 porcje
Przygotowanie 30 minut
Smażenie 15 minut
Szklanka kaszy Quinoa
2 ząbki czosnku
2 szalotki
1 cytryna
2 łyżki miodu
2 łyżki octu winnego
4 łyżki oliwy
Bukiet ziół : szczypiorek, zielona pietruszka
Kolendra
Sól i pieprz Basków czyli Piment d’Espelette
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 12 minut.
Dynię podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem
-15 minut. Pod koniec smażenia dodajemy miód by lekko dynie skaramelizować.
W miseczce mieszamy sok z cytryny, posiekane szalotki,
oliwę, ocet, zioła i przyprawy.
W dużej misce mieszamy quinoę z dynią (jeszcze są ciepłe) i
polewamy zimnym sosem. Można posypać nasze danie pestkami dyni.
Régal n°67
prosto, a jak pysznie!
OdpowiedzUsuńBardzo prosto i wyjatkowo smacznie! masz racje... lubie taka kuchnie bo to kuchnia codzienna dla osob zapracowanych ale nie rezygnujacych ze zdrowego jedzenia!
Usuń