To nasz
wczorajszy deser, na szybko. Dziś przystąpię do realizacji mojego urodzinowego
tortu na jutro… ale zajmie mi to 2 dni bo skomplikowaną bestyjkę sobie wybrałam,
przepis prosto od Lenôtre!
Więc coś
smacznego a prostego…
3 jabłka
3 łyżki
cukru
Garść suszonych
żurawin
Jabłka
zetrzeć na tarce na cieniutkie plastry, dodać do nich cukier i żurawinę. Na
rozwałkowane ciasto francuskie wyłożyć owoce. Zwinąć całość w rulon i ostrym
nożem pociąć go na plastry. Plastry ułożyć delikatnie lekko je dociskając na
blasze wyłożonej pergaminem. Piec w 200°C przez około 40 minut. Wyjąć, posypać
cukrem pudrem i zjeść! Lekko ciepłe najlepsze!
Muszę koniecznie coś takiego kiedyś zrobić, wygląda zjawiskowo :D
OdpowiedzUsuńKulinarna porscizna a cieszy! polecam!
Usuń