Tam tak pięknie i tak smacznie, że jeszcze trochę pobędziemy !
Ta sałatka jest idealnym, kolacyjnym daniem. Powinna być z malutkim makaronem z
Sardeni rodem czyli z Fregola ale akurat nie znalazłam więc zastąpiłam
malutkimi gnocchi sardi marki Barilla.
Do tego świeżo wyłuskany zielony groszek, 2 małe cukinie, 100 g rukoli, kulka mozarelli
di buffala, bazylia, sól, pieprz i sok z cytryny oraz oczywiście oliwa z
oliwek.
3 porcje: 150 g makaronu, 100 g groszku.
Makaron gotujemy al dente. Cukinie kilka minut na oliwie
podsmażamy, groszek 5 minut przed końcem gotowania się makaronu wrzucamy do
makaronu…
Na koniec wszystko iączymy, mieszamy, doprawiamy i zajadamy
lekko ciepłe bądź zimne bo zimne też jest dobre – może być to idealna sałatka
na piknik.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz