poniedziałek, 10 września 2012
Rigatoni z baklazanem, papryka i ricotta
czyli kolacyjnie...
3 porcje
1 baklazan
1 czerwona papryka
2 zabki czosnku
galazka rozmarynu
oliwa z oliwek
garsc orzeszkow piniowych
250 g makaronu rigatoni badz penne
kilka lyzek ricotty
swieza bazylia
Baklazan myjemy i kroimy w kostke. papryke obieramy ze skorki i tez kroimy w kostke. Calosc ukladamy na blasze, posypujemy sola, wtykamy w warzywa parmezan i nieobrane zabki czosnku. Pieczemy 25 minut w 180°C albo i 200° polewajac 3 lyzkami oliwy.
Orzeszki piniowe grilujemy kilka chwil na suchej patelni. Makaron gotujemy.
Zabki czosnku wobieramy, po upieczeniu i rozgniatamy widelcem z ricotta. Warzywa mieszamy z makaronem, posypujemy orzeszkami pini. Na wierzchu ukladamy ricotte z czosnkiem i bazylie... calosc mieszamy juz na talerzach i zajadamy... pychotka!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Kocham makaron z ricottą, ona daje taki wspaniały, delikatny smak : )
OdpowiedzUsuńDziekuje Kucharnio... i Weroniko... rowniez pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń