piątek, 14 września 2012
Clafoutis z pomidorkow cherry
Dzis dwa przepisy kulinarne z tego tygodnia. Proste, szybkie, kolacyjne. Jakies nowosci bede tez robic w ten week-end bo dzis wieczorem wraca mi maz z Paryza i bardzo sie ciesze!
Do kuchni wracajac... to clafoutis z wczorajszej kolacji podaje wiec proporcje tylko na 2 soby ale mozna pomnozyc!
10 minut przygotowania
20 minut zapiekania
250 g pomidorkow cherry
200 ml smietanki 30%
125 ml mleka
2 jajka
lyzka maki
sol, pieprz
kilka listkow swiezej bazyli
maslo do foremek
Jajak ubic trzepaczka z mlekiem i ze smietana, dodac przesiana make, pociete liscie bazyli i doprawic. Naczynia ceramiczne - 4 mniejsze badz jedno wieksze - wysmarowac maslem, ulozyc w nich cale pomidorki calosc pokryc clafoutis i wstawic do nagrzanego do 210°C piekarnika.
Piec okolo 20 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz